Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προκηρύξει εκλογές δήλωσε σχετικά:

Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, κάτω απ το βάρος της απραξίας και της ανικανότητας της Κυβέρνησής του, που έφθασε τη χώρα στο χείλος του εκτροχιασμού της οικονομίας, οδηγείται κατ’ ανάγκη, και παρά την δημοσιοποιημένη αντίθεση στελεχών του, σε προκήρυξη εκλογών. Οι πάντες πλέον αντιλαμβάνονται ότι ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία πράξη, το «κύκνειο άσμα» του σημερινού αρχηγού της Δεξιάς.

Ο σοφός και καρτερικός λαός μας, έχοντας συνειδητοποιήσει από καιρό τα αδιέξοδα και την παντελή αδυναμία αυτής της Κυβέρνησης να διαχειρισθεί τα συμφέροντα του τόπου, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή την δύσκολη καμπή της παγκόσμιας οικονομίας, εκτίμησε την προσφυγή στις κάλπες ως αυτονόητη και αναμενόμενη εξέλιξη. Γνωρίζει πως ήλθε η ώρα, και επιθυμεί με τη ψήφο του να αναδείξει νέα Κυβέρνηση αντάξια των καιρών και των προσδοκιών του.

Επικαλούμενος ο Πρωθυπουργός την ίδια με πρόπερσι «μπαγιάτικη συνταγή», δηλαδή ότι κινδυνεύει η οικονομία και ότι γι’ αυτό ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ, που δεν συναινεί, προσπαθεί να απεκδυθεί τις τεράστιες ευθύνες του και να βαδίσει στις εκλογές άχραντος και αμόλυντος. Ε, αυτό λέγεται τουλάχιστον αμετροέπεια.
Η πάλαι ποτέ «σεμνή και ταπεινή» ηγετική ομάδα της ΝΔ, που αποδιοργάνωσε το κράτος, αντί όπως δεσμεύθηκε να το επανιδρύσει, που ενήργησε προς ίδιον όφελος στη διαχείριση των οικονομικών και ιδιοποιήθηκε το κράτος, που γονάτισε τις ασθενέστερες τάξεις, δεν νομιμοποιείται να ζητά τώρα και τα «ρέστα» κατά που λέει ο λαός. Ύστερα από σχεδόν έξη χρόνια παραμονής τους στην εξουσία εξακολουθούν να χρεώνουν την παταγώδη αποτυχία τους στην Αντιπολίτευση.

Όμως ήλθε πια η ώρα των πολιτών, των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας να εκφρασθούν και με τη ψήφο τους να ανατρέψουν το τέλμα. Ήλθε η ώρα της πιο σημαντικής απόφασης. Δηλαδή αν θα επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της παρωχημένης συντηρητικής κατεύθυνσης που επέβαλλε η Δεξιά ή θα συνταχθούν με την προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.
Καλώ τον δημοκρατικό Λαό της Λέσβου, της Λήμνου και του Άη-Στράτη, όπως εκφράστηκε πριν τρείς μόλις μήνες στις Ευρωεκλογές, να δώσει με την ψήφο του ακόμη ένα πιο ηχηρό ράπισμα στην παράταξη της ΝΔ, για να αξιώσει ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο στον τόπο μας.